Thời gian làm bài: 50 phút, không kể thời gian phát đề

Mã đề: ...

Hò	, tên	thí sinh:
Số	báo	danh:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best arrangement of sentences or utterances to make a meaningful exchange or text in each of the following questions from 1 to 5.

Question 1.

- a. Jimmy: I've been studying for my university entrance exams.
- b. Ann: How are your preparations going?
- c. Ann: Hey, long time no see! What have you been up to?

A. c-a-b	B. b-a-c	C. b-a-a	D. c-b-a

Question 2.

- a. Henry: You can also set your thermostat a few degrees lower in winter.
- b. Larry: I'll try that. What about heating?
- c. Henry: You could switch to LED light bulbs. They use less energy.
- d. Henry: Another idea is to unplug electronics when you're not using them to prevent wasted energy.
- e. Larry: Do you know any ways to save energy at home?

A. d-e-b-a-c B. a-b-c-e-d C. d-b-a-c-e D. e-c-b-a-d

Question 3.

Hi Alex,

a. I appreciate the recommendation for the language app; it's been so helpful for my French practice.

b. Thanks for the podcast you suggested last week; it was really inspiring to listen to successful language learners share their tips.

c. By the way, have you ever considered joining an online language exchange group? I think it could be fun to try together.

d. I've been trying to set aside more time for speaking practice, but it's a bit challenging with my busy schedule.

e. Still, I'm motivated to improve my French, and I'll let you know if I find other useful resources.

Write back soon,

Jordan

A. b-a-e-d-c B. a-e-c-d-b C. b-a-d-e-c D. d-a-c-e-b

Question 4.

a. Although the job can be demanding at times, I find it rewarding to help customers and contribute to the company's reputation.

b. Handling complaints and providing solutions has sharpened my problem-solving skills and taught me how to stay calm under pressure.

c. My ability to communicate effectively with people from diverse backgrounds has been key to my success in this role.

d. Over the past three years, I have been working as a customer service specialist, focusing on building strong relationships with clients.

e. Overall, I am grateful for the opportunities this position has given me to grow professionally and personally.

A. b-c-a-d-e B. c-b-d-a-e C. d-b-c-a-e D. c-a-b-d-e

Question 5.

a. This change has also attracted more people to watch movies, boosting local businesses as they spend money on snacks and drinks.

b. However, despite this positive change, some small towns still do not have cinemas, so people have to travel far to watch films.

c. New cinemas have led to a 20% increase in visitors, as more people want to enjoy the latest films in comfortable seats with good sound quality.

d. Many old theaters have been replaced by modern cinemas with better screens and sound, making movie experiences more exciting.

e. The film industry has changed a lot over the past ten years, with more genres and choices for audiences.

A. d-a-e-c-b B. e-c-a-b-d C. d-a-c-b-e D. e-d-a-c-b

Read the following advertisement and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best fits each of the numbered blanks from 6 to 11.



Get ready for a(n) (6) _____ experience in the ancient town of Hoi An, chosen as the prestigious venue for the World Pickleball Championship in January 2025!

Compete and cheer at the Hoiana Resort & Golf, where the brand-new premium court features eight cutting-edge indoor and outdoor competition areas (7) _____ for elite play. Jan David, founder of Pickleball Global, assures us that Hoi An's globally recognized facilities (8) _____ it the perfect host for this exciting tournament. Tao Viet Hai, Deputy Director of the Department of Culture, Sports, and Tourism of Quang Nam Province, shares that Pickleball holds remarkable potential to drive economic and social growth in the region by (9) _____ tourists and fostering community engagement. Join us for exhilarating sporting events that promise to be (10) _____, drawing visitors from around

the globe to Quang Nam. Save the date for January 2025 and immerse yourself in the excitement of pickleball (11) _____ Hoi An!

Question 6.

A. unforgettable	B. forgetful	C. forgettable	D. forgetfully
Question 7.			
A. designed	B. designing	C. are designed	D. which designed
Question 8.			
A. do	B. make	C. take	D. get
Question 9.			
A. attract	B. attracted	C. to attract	D. attracting
Question 10.			
A. unique attractions to	urist	B. tourist unique attract	tions
C. tourist attractions un	ique	D. unique tourist attrac	tions
Question 11.			
A. by	B. at	C. on	D. in

Read the following leaflet and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best fits each of the numbered blanks from 12 to 17.

Weekend Adventure Club

Looking to spice up your weekend? Join our Weekend Adventure Club for exhilarating activities. Whether you're a beginner seeking a new (12) _____ or an experienced adventurer! Some members gravitate toward water sports, while (13) _____ enjoy rock climbing and trekking. Why limit yourself

to just one activity?

Upcoming Event:



Our next adventure features a breathtaking mountain hike followed by a lakeside picnic. We'll (14) ______ early in the morning to make the most of the day! Don't miss this chance to reconnect with nature while meeting a vibrant community of outdoor enthusiasts.

Rainy Day Plans:

In case of bad weather, we'll organize a(n) (15) _____ indoor activity to ensure the fun doesn't stop. (16) _____isn't not just about the destination; it's about the memories you create along the way. (17) _____ proper planning, our events are both safe and enjoyable for everyone.

Join us!

Join us now and make your weekends truly extraordinary!

Question 12.

A. task	B. challenge	C. obstacle	D. contest
Question 13.			
A. the other	B. others	C. another	D. other
Question 14.			
A. look after	B. set off	C. pass on	D. break into
Question 15.			
A. alternative	B. ordinary	C. various	D. unusual
Question 16.			
A. Sport	B. Activity	C. Hobby	D. Adventure
Question 17.			
A. Thanks to	B. In line with	C. On top of	D. As far as

Read the following passage about autonomous vehicles and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best fits each of the numbered blanks from 18 to 22.

The Rise of Autonomous Vehicles

Autonomous vehicles are transforming the transportation landscape, dramatically altering the way we think about and experience mobility. Companies around the world are investing heavily in developing self-driving technology. In 2020, the fully autonomous car (18) _____. This event marked a significant milestone in the automotive industry. Since then, several prototypes have been tested on public roads in a variety of countries, signaling growing momentum in the field.

These vehicles utilize advanced sensors and software (19) _____. They rely on a combination of LiDAR, cameras, and machine learning algorithms to navigate complex environments. (20) _____. The core design of autonomous vehicles prioritizes traffic optimization, with the overarching goal of Edu.vn

reducing accidents and improving road safety for all users.

One of the most remarkable features of autonomous vehicles is their ability to communicate with each other and their surroundings. (21) _____. This communication enables them to make real-time decisions, enhancing safety and efficiency on the road.

As the technology continues to evolve, (22) _____. The widespread adoption of autonomous vehicles will not only revolutionize the way we drive but also reshape urban planning and public transportation systems, ushering in a new era of smart, interconnected cities.

Question 18.

- A. was first officially demonstrated at a major auto show
- B. demonstrating its capabilities at a major auto show
- C. that demonstrated its capabilities at a major auto show
- D. which the demonstration was introduced at a major auto show

Question 19.

- A. combined various technologies for safe navigation
- B. which combine various technologies to navigate safely
- C. that combines advanced technologies for better navigation
- D. is a combination of different technologies for navigation

Question 20.

- A. These vehicles aim to improve fuel efficiency and reduce emissions
- B. These vehicles are being designed to optimize traffic flow
- C. The goal of these vehicles is to enhance transportation efficiency
- D. They are developed to maximize traffic congestion in cities

Question 21.

- A. Communication systems allow them to interact with each other
- B. They use vehicle-to-vehicle communication systems
- C. Autonomous vehicles rely on communication systems for safety
- D. Their ability to communicate is vital for safe navigation

Question 22.

- A. this technology will have no impact on our daily lives
- B. we will see a shift in how we approach personal mobility
- C. the future of driving is likely to be fundamentally different
- D. the landscape of transportation will remain unchanged

Read the following passage about self-organized learning and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the following questions from 23 to 30.

Self-organized learning is an educational approach where individuals take charge of their own learning process. Instead of relying solely on teachers or formal instruction, learners independently identify their goals, seek out resources, and evaluate their progress. This method has become increasingly popular with the growth of the internet and access to vast amounts of information. By exploring topics of personal interest, learners often develop a deeper understanding and stronger motivation to succeed.

A <u>critical</u> element of self-organized learning is curiosity. When learners ask meaningful questions and explore answers independently, <u>they</u> not only acquire knowledge but also develop problem-solving and critical-thinking skills. For instance, students researching environmental issues might learn scientific principles, policy-making, and advocacy techniques, which enrich their understanding far beyond traditional classroom lessons.

However, <u>self-organized learning is not without its challenges</u>. Some learners struggle with managing time, staying motivated, or finding reliable information. Others may feel <u>overwhelmed</u> by the responsibilities this method requires. Guidance from mentors or peers can help overcome these obstacles by providing structure and feedback while allowing learners to remain autonomous.

Self-organized learning aligns with the demands of the modern world, where adaptability and continuous learning are essential. By cultivating the ability to learn independently, individuals can keep pace with rapid technological advancements and changing job markets. Ultimately, this approach empowers learners to take control of their education and shape their futures.

Question 23. Which of the following is NOT mentioned as a challenge in self-organized learning?

A. Time management		B. Lack of motivation		
C. Unreliable informa	tion	D. Limited access to m	entors	
Question 24. The word	" overwhelmed " in parag	raph 3 is OPPOSITE in n	neaning to:	
A. burdened	B. confused	C. calm	D. anxious	
Question 25. The word	"they" in paragraph 2 refe	ers to:		
A. learners	B. questions	C. resources	D. teachers	
Question 26. The word <u>critical</u> in paragraph 2 could best be replaced by:				
A. essential	B. irrelevant	C. unimportant	D. harmful	
Question 27. Which of t	he following best paraphr	ases the underlined sente	ence in paragraph 3?	
A. Self-organized learning comes with certain obstacles.				
B. Self-organized learning does not offer benefits.				

C. Self-organized learning leads to failure.

D. Self-organized learning is free of challenges.

Question 28. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Self-organized learning encourages learners to depend on teachers for guidance throughout the process.

B. Self-organized learning does not require learners to evaluate their own progress.

C. Individuals using self-organized learning often gain deeper insights and increased motivation through exploring personal interests.

D. The development of self-organized learning is largely unaffected by technological advancements.

Question 29. In which paragraph does the writer describe the role of curiosity in learning?

A. Paragraph 3 B. Paragraph 2 C. Paragraph 1 D. Paragraph 4

Question 30. In which paragraph does the writer explain how this learning method suits the modern world?

A. Paragraph 1 B. Paragraph 3 C. Paragraph 4 D. Paragraph 2

Read the following passage about content creators and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the following questions from 31 to 40.

(I) A content creator is an individual who produces and shares material, often through digital platforms, to <u>engage</u> and entertain an audience. (II) This content can take various forms, including videos, blogs, podcasts, and social media posts. (III) The rise of content creators has been significantly fueled by advancements in technology and the accessibility of the internet, allowing anyone with a smartphone or computer to share their voice and creativity with the world. (IV)

The term "content creator" has gained traction in the 21st century, particularly with the creation of platforms like YouTube, TikTok, and Instagram. These platforms provide users with tools to create, edit, and share content, making it easier than ever to reach a global audience. Content creators often focus on <u>niche topics</u>, catering to specific interests and communities, which helps build dedicated followings.

One of the key aspects of being a successful content creator is understanding the audience. Creators engage with their viewers, responding to comments and feedback, and adapting their content to meet the evolving preferences of their audience. **This interaction fosters a sense of community and loyalty.** Followers feel connected to the creator and invested in their journey.

However, the path of a content creator is not without challenges. Many creators face issues such as burnout, maintaining consistent quality, and navigating the complexities of monetization. Additionally, the competitive landscape requires creators to continually innovate and differentiate themselves from Edu.yn others in <u>their</u> field.

Content creators play an essential role in digital marketing and brand promotion. By partnering with brands, they can influence purchasing decisions and reach target demographics effectively. This collaboration benefits both creators, who can monetize their content, and brands, which gain access to engaged audiences.

As the landscape of content creation continues to evolve, it is evident that these individuals are shaping the future of media and communication. Their ability to connect with audiences on a personal level and create authentic content resonates deeply in today's digital age, making them influential figures in popular culture.

Question 31. The word engage in paragraph 1 is OPPOSITE in meaning to:

A. entice B. disconnect C. attract D. involve

Question 32. The phrase <u>niche topics</u> in paragraph 2 could best be replaced by:

A. popular trends B. broad subjects C. general themes D. specialized interests Question 33. Where in paragraph 1 does the following sentence best fit?

This accessibility of content creation empowers diverse voices and perspectives.

A. (IV) B. (I) C. (III) D. (II)

Question 34. Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 3?

A. Creators have no obligation to respond to their audience's comments.

B. Creators can disregard audience preferences since they have dedicated followings.

C. Creators need to engage with their followers to cultivate connection and commitment.

D. Creators should ignore audience feedback to maintain their unique style.

Question 35.

The word their in paragraph 4 refers to:

A. audiences B. content creators C. brands D. challenges

Question 36. Which of the following best summarizes paragraph 4?

A. Content creators are often overwhelmed by the pressures of social media.

B. Many content creators struggle to maintain their audience and create unique content.

C. The main challenge for content creators is staying up-to-date with the latest technology.

D. Content creators face challenges like burnout, quality maintenance, and competition.

Question 37. According to the passage, which of the following is NOT true about content creators?

Edu.vn

A. Technology has made it easier for individuals to become content creators.

B. They often focus on specific topics to build their audience.

- C. They engage with their audience to foster loyalty.
- D. All content creators are able to monetize their work easily.

Question 38. Which of the following is TRUE according to the passage?

- A. Content creators do not need to respond to audience comments.
- B. Successful content creators must understand and adapt to their audience.
- C. The role of content creators is diminishing in the digital age.
- D. Content creators primarily focus on traditional media formats.

Question 39. Which of the following can be inferred from the passage?

- A. Content creators significantly influence consumer behavior and brand engagement.
- B. The challenges faced by content creators are minimal compared to traditional careers.
- C. The popularity of content creators is solely based on entertainment value.
- D. Content creators are becoming less relevant in modern marketing strategies.

Question 40. Which of the following best summarizes the passage?

- A. Content creators are professional artists who dominate traditional media spaces.
- B. Content creators produce material for social media, facing minimal challenges in their work.

C. Content creators engage audiences through various platforms, adapting to trends and challenges in the digital age.

D. Content creators are limited to video production and have little influence on marketing.



Liên trường THPT Nghệ An
(Mã đề chẵn)
- 3

(Đề thi có 04 trang)

Thời gian làm bài: 50 phút, không kể thời gian phát để

Hò	, tên	thí sinh:	Mã đề:
Số	báo	danh:	

ĐÁP ÁN VÀ LỜI GIẢI CHI TIẾT

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best arrangement of sentences or utterances to make a meaningful exchange or text in each of the following questions from 1 to 5.

Question 1.

a. Jimmy: I've been studying for my university entrance exams.

- b. Ann: How are your preparations going?
- c. Ann: Hey, long time no see! What have you been up to?

A. c-a-b	B. b-a-c	C. b-a-a	D. c-b-a
DỊCH BÀI:			
Ann: Hey, long ti	me no see! What have you bee	n Ann: Này,	lâu quá không gặp! Bạn đạo này thế
up to?		nào?	
Jimmy: I've bee	n studying for my universit	y Jimmy: Mit	nh đang ôn thi đại học đây.
entrance exams.			
Ann: How are you	r preparations going?	Ann: Việc c	huẩn bị của bạn sao rồi?
→ Chọn đáp án A	L Contraction of the second se		

Question 2.

- a. Henry: You can also set your thermostat a few degrees lower in winter.
- b. Larry: I'll try that. What about heating?
- c. Henry: You could switch to LED light bulbs. They use less energy.
- d. Henry: Another idea is to unplug electronics when you're not using them to prevent wasted energy.
- e. Larry: Do you know any ways to save energy at home?



home?	lượng ở nhà không?
Henry: You could switch to LED light bulbs. They	Henry: Bạn có thể đổi sang bóng đèn LED.
use less energy.	Chúng tiêu thụ ít năng lượng hơn.
Larry: I'll try that. What about heating?	Larry: Mình sẽ thử. Còn về sưởi thì sao?
Henry: You can also set your thermostat a few	Henry: Bạn cũng có thể chỉnh nhiệt độ thấp hơn
degrees lower in winter.	một chút vào mùa đông.
Henry: Another idea is to unplug electronics when	Henry: Một ý khác là rút phích cắm các thiết bị
you're not using them to prevent wasted energy.	điện khi không sử dụng để tránh lãng phí năng
	lượng.
→ Chọn đáp án D	

Question 3.

Hi Alex,

a. I appreciate the recommendation for the language app; it's been so helpful for my French practice.

b. Thanks for the podcast you suggested last week; it was really inspiring to listen to successful language learners share their tips.

c. By the way, have you ever considered joining an online language exchange group? I think it could be fun to try together.

d. I've been trying to set aside more time for speaking practice, but it's a bit challenging with my busy schedule.

e. Still, I'm motivated to improve my French, and I'll let you know if I find other useful resources.

Write back soon,

Jordan

A. b-a-e-d-c	B. a-e-c-d-b	C. b-a-d-e-c	D. d-a-c-e-b
DỊCH BÀI:			
Hi Alex,		Chào Alex,	
Thanks for the podca	st you suggested last week;	it Cảm ơn bại	n đã gọi ý podcast tuần trước; thật
was really inspiring to) listen to successful langua	ge truyền cảm l	hứng khi nghe những người học ngôn
learners share the	ir tips. I appreciate t	he ngữ thành c	ông chia sẻ mẹo của họ. Mình rất cảm
recommendation for t	he language app; it's been	so kích lời khu	yên về ứng dụng học ngôn ngữ; nó
			ích cho việc luyện tập tiếng Pháp của
set aside more time f	or speaking practice, but it's	a mình. Mình	đang cố gắng dành nhiều thời gian
	Ed	u.vn	

bit challenging with my busy schedule. Still, I'm	hơn cho việc luyện nói, nhưng hơi khó vì lịch
motivated to improve my French, and I'll let you	trình bận rộn. Dù vậy, mình vẫn rất quyết tâm cải
know if I find other useful resources.	thiện tiếng Pháp và sẽ cho bạn biết nếu tìm thấy
	tài liệu hữu ích khác.
By the way, have you ever considered joining an	Nhân tiện, bạn đã bao giờ cân nhắc tham gia
online language exchange group? I think it could	nhóm trao đổi ngôn ngữ trực tuyến chưa? Mình
be fun to try together.	nghĩ có thể thú vị nếu thử cùng nhau.
Write back soon,	Viết thư lại sớm nhé,
Jordan	Jordan
→ Chọn đáp án C	

Question 4.

a. Although the job can be demanding at times, I find it rewarding to help customers and contribute to the company's reputation.

b. Handling complaints and providing solutions has sharpened my problem-solving skills and taught me how to stay calm under pressure.

c. My ability to communicate effectively with people from diverse backgrounds has been key to my success in this role.

d. Over the past three years, I have been working as a customer service specialist, focusing on building strong relationships with clients.

e. Overall, I am grateful for the opportunities this position has given me to grow professionally and personally.

A. b-c-a–d–e

C. d–b–c–a–e

D. c-a-b-d-e

DỊCH BÀI:

Over the past three years, I have been working as a customer service specialist, focusing on building strong relationships with clients. Handling complaints and providing solutions has sharpened my problem-solving skills and taught me how to stay calm under pressure. My ability to communicate effectively with people from diverse backgrounds has been key to my success in this role. Although the job can be demanding at times, I

B. c-b-d-a-e

Trong ba năm qua, tôi đã làm việc với tư cách là chuyên gia dịch vụ khách hàng, tập trung vào việc xây dựng mối quan hệ bền chặt với khách hàng. Việc xử lý khiếu nại và cung cấp giải pháp đã giúp tôi nâng cao kỹ năng giải quyết vấn đề và dạy tôi cách giữ bình tĩnh dưới áp lực. Khả năng giao tiếp hiệu quả với những người có xuất thân khác nhau là chìa khóa thành công của tôi trong vai trò này. Mặc dù công việc đôi khi có thể đòi



find it rewarding to help customers and contribute	hỏi cao, nhưng tôi thấy việc giúp đỡ khách hàng
to the company's reputation. Overall, I am grateful	và đóng góp vào danh tiếng của công ty là xứng
for the opportunities this position has given me to	đáng. Nhìn chung, tôi biết ơn những cơ hội mà vị
grow professionally and personally.	trí này đã mang lại cho tôi để phát triển về mặt
	chuyên môn và cá nhân.

→ Chọn đáp án C

Question 5.

a. This change has also attracted more people to watch movies, boosting local businesses as they spend money on snacks and drinks.

b. However, despite this positive change, some small towns still do not have cinemas, so people have to travel far to watch films.

c. New cinemas have led to a 20% increase in visitors, as more people want to enjoy the latest films in comfortable seats with good sound quality.

d. Many old theaters have been replaced by modern cinemas with better screens and sound, making movie experiences more exciting.

e. The film industry has changed a lot over the past ten years, with more genres and choices for audiences.

A. d-a-e-c-b	B. e-c-a-b-d	C. d-a-c-b-e	D. e-d-a-c-b
--------------	--------------	--------------	--------------

DỊCH BÀI:

The film industry has changed a lot over the past ten years, with more genres and choices for audiences. Many old theaters have been replaced by modern cinemas with better screens and sound, making movie experiences more exciting. This change has also attracted more people to watch movies, boosting local businesses as they spend money on snacks and drinks. New cinemas have led to a 20% increase in visitors, as more people want to enjoy the latest films in comfortable seats with good sound quality. However, despite this positive change, some small towns still do not have cinemas, so people have to travel far to watch

Ngành công nghiệp phim ảnh đã thay đổi rất nhiều trong mười năm qua, với nhiều thể loại và lựa chọn hơn cho khán giả. Nhiều rạp chiếu phim cũ đã được thay thế bằng các rạp chiếu phim hiện đại với màn hình và âm thanh tốt hơn, khiến trải nghiệm xem phim trở nên thú vị hơn. Sự thay đổi này cũng thu hút nhiều người đến xem phim hơn, thúc đẩy các doanh nghiệp địa phương vì họ tiêu tiền cho đồ ăn nhẹ và đồ uống. Các rạp chiếu phim mới đã khiến lượng khách tăng 20%, vì nhiều người muốn thưởng thức những bộ phim mới nhất trên những chiếc ghế thoải mái với chất lượng âm thanh tốt. Tuy nhiên, bất chấp sự thay



films.	đổi tích cực này, một số thị trấn nhỏ vẫn chưa có
	rạp chiếu phim, vì vậy mọi người phải đi xa để
	xem phim.

→ Chọn đáp án D

Read the following advertisement and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best fits each of the numbered blanks from 6 to 11.

Hoi An: World Pickleball Championship Destination

Get ready for a(n) (6) _____ experience in the ancient town of Hoi An, chosen as the prestigious venue for the World Pickleball Championship in January 2025!

Compete and cheer at the Hoiana Resort & Golf, where the brand-new premium court features eight cutting-edge indoor and outdoor competition areas (7) _____ for elite play. Jan David, founder of Pickleball Global, assures us that Hoi An's globally recognized facilities (8) _____ it the perfect host for this exciting tournament. Tao Viet Hai, Deputy Director of the Department of Culture, Sports, and Tourism of Quang Nam Province, shares that Pickleball holds remarkable potential to drive economic and social growth in the region by (9) _____ tourists and fostering community engagement.

Join us for exhilarating sporting events that promise to be (10) _____, drawing visitors from around the globe to Quang Nam. Save the date for January 2025 and immerse yourself in the excitement of pickleball (11) _____ Hoi An!

Question 6.

A. unforgettable B. forgetful	C. forgettable D. forgetfully	
Giải thích:		
DỊCH BÀI:		
Hoi An: World Pickleball Championship	Hội An: Điểm đến cho Giải Vô địch Pickleball	
Destination	Thế giới	
Get ready for an unforgettable experience in the	Hãy sẵn sàng cho một trải nghiệm không thể nào	
ancient town of Hoi An, chosen as the prestigious	quên tại phố cổ Hội An, nơi được chọn làm địa	
venue for the World Pickleball Championship in	điểm tổ chức danh giá cho Giải Vô địch Pickleball	
January 2025!	Thế giới vào tháng 1 năm 2025!	
Compete and cheer at the Hoiana Resort & Golf,	Hãy đến tham gia thi đấu và cổ vũ tại Hoiana	
where the brand-new premium court features eight	Resort & Golf, nơi sân thi đấu cao cấp hoàn toàn	
cutting-edge indoor and outdoor competition areas	mới có tám khu vực thi đấu trong nhà và ngoài	
designed for elite play. Jan David, founder of	trời tiên tiến được thiết kế dành riêng cho các trận	
Edu	vn	

Pickleball Global, assures us that Hoi An's dấu đỉnh cao. Jan David, nhà sáng lập Pickleball globally recognized facilities make it the perfect host for this exciting tournament. Tao Viet Hai, Deputy Director of the Department of Culture, Sports, and Tourism of Quang Nam Province, shares that Pickleball holds remarkable potential to drive economic and social growth in the region by attracting tourists and fostering community engagement.

Join us for exhilarating sporting events that promise to be unique tourist attractions, drawing visitors from around the globe to Quang Nam. Save the date for January 2025 and immerse yourself in the excitement of pickleball in Hoi An!

Global, khẳng định rằng cơ sở vật chất được công nhận toàn cầu của Hội An làm cho nơi đây trở thành chủ nhà hoàn hảo cho giải đấu hấp dẫn này. Ông Tào Việt Hải, Phó Giám đốc Sở Văn hóa, Thể thao và Du lịch tỉnh Quảng Nam, chia sẻ rằng Pickleball mang tiềm năng to lớn trong việc thúc đẩy tăng trưởng kinh tế và xã hội của khu vực thông qua việc thu hút du khách và tăng cường kết nối cộng đồng.

Hãy tham gia vào các sự kiện thể thao sôi động, hứa hen sẽ trở thành những điểm thu hút du lịch độc đáo, thu hút đu khách từ khắp nơi trên thế giới đên với Quảng Nam. Hãy lưu lại ngày tháng 1 năm 2025 và hòa mình vào không khí phần khích của Pickleball tại Hội An!

Kiến thức từ vựng:

- A. unforgettable / ʌnfə'getəbl/ (adj): không thể quên
- B. forgetful /fə'getful/ (adj): hay quên
- C. forgettable /fə'getəbl/ (adj): dễ bị quên
- D. forgetfully /fə'getfəli/ (adv): một cách đãng trí

Tam dich:

Get ready for an unforgettable experience in the ancient town of Hoi An, chosen as the prestigious venue for the World Pickleball Championship in January 2025! (Hãy sẵn sàng cho một trải nghiệm không thể nào quên tại phố cổ Hội An, nơi được chọn làm địa điểm tổ chức danh giá cho Giải Vô địch Pickleball Thế giới vào tháng 1 năm 2025!).

→ Chon đáp án A

Question 7.

A. designed

B. designing

C. are designed

D. which designed

Rút gọn mệnh để quan hệ:

- Ta thấy mệnh để đã có chủ ngữ chính 'the brand-new premium court' (sân thi đấu cao cấp hoàn toàn mới) và động từ chính 'featur<mark>es'. Do vậy,</mark> t<u>a c</u>ó thể sử dụng mệnh đề quan hệ hoặc rút gọn mệnh đề

quan hệ.

- Để rút gọn mệnh đề quan hệ dạng bị động, ta lược bỏ đại từ quan hệ và to be (nếu có), giữ nguyên quá khứ phân từ (V3/ed).

Tạm dịch:

Compete and cheer at the Hoiana Resort & Golf, where the brand-new premium court features eight cutting-edge indoor and outdoor competition areas designed for elite play. (Hãy đến tham gia thi đấu và cổ vũ tại Hoiana Resort & Golf, nơi sân thi đấu cao cấp hoàn toàn mới có tám khu vực thi đấu trong nhà và ngoài trời tiên tiến được thiết kế dành riêng cho các trận đấu đỉnh cao.).

→ Chọn đáp án A

Question 8.

A. do <mark>B. make</mark> C. take D. get Cấu trúc:

make something + noun: làm cho cái gì đó thành cái gì đó

Tạm dịch:

Jan David, founder of Pickleball Global, assures us that Hoi An's globally recognized facilities make it the perfect host for this exciting tournament. (Jan David, nhà sáng lập Pickleball Global, khẳng định rằng cơ sở vật chất được công nhận toàn cầu của Hội An làm cho nơi đây trở thành chủ nhà hoàn hảo cho giải đấu hấp dẫn này.).

```
→ Chọn đáp án B
```

Question 9.

A. attract	B. attracted	C. to attract	D. attracting
D 1 A ()			

Danh động từ :

→ Chọn đáp án D

- by + V-ing: bằng cách làm gì đó

Tạm dịch:

Tao Viet Hai, Deputy Director of the Department of Culture, Sports, and Tourism of Quang Nam Province, shares that Pickleball holds remarkable potential to drive economic and social growth in the region by attracting tourists and fostering community engagement. (Ông Tào Việt Hải, Phó Giám đốc Sở Văn hóa, Thể thao và Du lịch tỉnh Quảng Nam, chia sẻ rằng Pickleball mang tiềm năng to lớn trong việc thúc đẩy tăng trưởng kinh tế và xã hội của khu vực thông qua việc thu hút du khách và tăng cường kết nối cộng đồng.).



Question 10.

A. unique attractions tourist

B. tourist unique attractions

C. tourist attractions unique

D. unique tourist attractions

Trật tự từ :

- Ta có cụm danh từ 'tourist attractions' (những điểm thu hút khách du lịch) nên tính từ 'unique' (độc đáo) cần đứng trước cụm danh từ này để bổ sung ý nghĩa.

Tạm dịch:

Join us for exhilarating sporting events that promise to be unique tourist attractions, drawing visitors from around the globe to Quang Nam. (Hãy tham gia vào các sự kiện thể thao sôi động, hứa hẹn sẽ trở thành những điểm thu hút du lịch độc đáo, thu hút du khách từ khắp nơi trên thế giới đến với Quảng Nam.).

→ Chọn đáp án D

Question 11.

A. by	B. at	C. on	D. in
-------	-------	-------	-------

Kiến thức về giới từ:

in + thành phố, tỉnh, huyện: ở, tại

Tạm dịch:

Save the date for January 2025 and immerse yourself in the excitement of pickleball in Hoi An! (Hãy lưu lại ngày tháng 1 năm 2025 và hòa mình vào không khí phấn khích của Pickleball tại Hội An!).

→ Chọn đáp án D

Read the following leaflet and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best fits each of the numbered blanks from 12 to 17.

Weekend Adventure Club

Looking to spice up your weekend? Join our Weekend Adventure Club for exhilarating activities. Whether you're a beginner seeking a new (12) _____ or an experienced adventurer! Some members gravitate toward water sports, while (13) _____ enjoy rock climbing and trekking. Why limit yourself to just one activity?

Upcoming Event:

Our next adventure features a breathtaking mountain hike followed by a lakeside picnic. We'll (14) _____ early in the morning to make the most of the day! Don't miss this chance to reconnect with nature while meeting a vibrant community of outdoor enthusiasts.

Rainy Day Plans:

In case of bad weather, we'll organize a(n) (15) _____ indoor activity to ensure the fun doesn't stop. (16) _____isn't not just about the destination; it's about the memories you create along the way. (17) _____ proper planning, our events are both safe and enjoyable for everyone.

Join us!

Join us now and make your weekends truly extraordinary!

Question 12.

A. task	B. challenge	C. obstacle	D. contest
Giải thích:			
DỊCH BÀI:			

Weekend Adventure Club

Looking to spice up your weekend? Join our Weekend Adventure Club for exhilarating activities. Whether you're a beginner seeking a new challenge or an experienced adventurer! Some members gravitate toward water sports, while others enjoy rock climbing and trekking. Why limit yourself to just one activity?

Upcoming Event:

Our next adventure features a breathtaking mountain hike followed by a lakeside picnic. We'll set off early in the morning to make the most of the day! Don't miss this chance to reconnect with nature while meeting a vibrant community of outdoor enthusiasts.

Rainy Day Plans:

In case of bad weather, we'll organize alternative indoor activity to ensure the fun doesn't stop. Adventure, it's not just about the destination; it's about the memories you create along the way.

Câu lạc bộ phiêu lưu cuối tuần

Bạn muốn làm mới cuối tuần của mình? Hãy tham gia Câu lạc bộ phiêu lưu cuối tuần của chúng tôi để tham gia các hoạt động thú vị. Cho dù bạn là người mới bắt đầu tìm kiếm thử thách mới hay là một nhà thám hiểm dày dạn kinh nghiệm! Một số thành viên thích các môn thể thao dưới nước, trong khi những người khác thích leo núi và đi bộ đường dài. Tại sao lại giới hạn bản thân chỉ với một hoạt động?

Sự kiện sắp tới:

Cuộc phiêu lưu tiếp theo của chúng tôi bao gồm một chuyến đi bộ đường dài trên núi ngoạn mục, sau đó là một buổi dã ngoại bên bờ hồ. Chúng ta sẽ khởi hành vào sáng sớm để tận dụng tối đa thời gian trong ngày! Đừng bỏ lỡ cơ hội này để kết nối lại với thiên nhiên trong khi gặp gỡ một cộng đồng những người đam mê hoạt động ngoài trời sôi động.

Kế hoạch cho ngày mưa:

Edu.vn

Trong trường hợp thời tiết xấu, chúng tôi sẽ tổ chức các hoạt động trong nhà thay thế để đảm bảo niềm vui không dừng lại. Phiêu lưu không chỉ là về đích đến; mà còn là về những kỷ niệm bạn tạo ra trên

Thanks to proper planning, our events are both	đường đi. Nhờ có kế hoạch phù hợp mà các sự kiện
safe and enjoyable for everyone.	của chúng tôi vừa an toàn vừa thú vị cho mọi
	người.
Join us!	Hãy tham gia cùng chúng tôi!
Join us now and make your weekends truly	Hãy tham gia cùng chúng tôi ngay bây giờ và biến
extraordinary!	những ngày cuối tuần của bạn trở nên thực sự phi
	thường!

Kiến thức từ vựng:

- A. task /ta:sk/ (n): nhiệm vụ
- B. challenge /ˈtʃælɪndʒ/ (n): thử thách
- C. obstacle / 'pbstəkl/ (n): chướng ngại vật
- D. contest / 'kontest/ (n): cuộc thi

Tạm dịch:

Whether you're a beginner seeking a new challenge or an experienced adventurer! (Cho dù bạn là người mới bắt đầu tìm kiếm thử thách mới hay là một nhà thám hiểm dày dạn kinh nghiệm!)

→ Chọn đáp án B

Question 13.

A. the other B. others C. another D. other

A. the other + N đếm được: (những) cái/người còn lại trong 1 nhóm

- B. others: những cái/người khác
- C. another + N đếm được số ít: cái/người khác
- D. other + N đếm được số nhiều/không đếm được: những cái/người khác

- Ta cần một từ đóng vai trò làm một chủ ngữ nên ta chọn 'others'.

Tạm dịch:

Some members gravitate toward water sports, while others enjoy rock climbing and trekking. (Một số thành viên thích các môn thể thao dưới nước, trong khi những người khác thích leo núi và đi bộ đường dài.)

→ Chọn đáp án B

Question 14.

A. look after



D. break into

Kiến thức về cụm động từ (Phrasal verbs):

A. look after: chăm sóc

- B. set off: khởi hành
- C. pass on: truyền lại
- D. break into: đột nhập

Tạm dịch:

We'll set off early in the morning to make the most of the day! (Chúng ta sẽ khởi hành vào sáng sớm để tận dụng tối đa thời gian trong ngày!)

→ Chọn đáp án B

Question 15.

A. alternative	B. ordinary	C. various	D. unusual	
Kiến thức từ vựng:				
A. alternative /ɔ:lˈtɜ:n	ətıv/ (adj): thay thế			
B. ordinary /ˈɔːdnri/ (adj): bình thường			
<mark>C. various /ˈveəriəs/ (</mark>	adj): đa dạng			
D. unique /juːˈniːk/ (a	dj): độc nhất			
Tạm dịch:				

In case of bad weather, we'll organize alternative indoor activity to ensure the fun doesn't stop. (Trong trường hợp thời tiết xấu, chúng tôi sẽ tổ chức các hoạt động trong nhà thay thế để đảm bảo niềm vui không dừng lại.)

→ Chọn đáp án A

Question 16.

A. Sport	B. Activity	C. Hobby	D. Adventure
Kiến thức từ vựng:	:		
A. sport /spɔ:t/ (n): t	hể thao		
B. activity /ækˈtɪvɪti	/ (n): hoạt động		
C. hobby /ˈhɒbi/ (n)	: sở thích		
D. adventure /ədˈvei	n∯ə⁄ (n): cuộc phiêu lưu		
Tạm dịch:			
Adventure, it's not j	just about the destination;	it's about the memor	ies you create along the way. (Phiêu
		Edu.vn	

lưu không chỉ là về đích đến; mà còn là về những kỷ niệm bạn tạo ra trên đường đi.)

→ Chọn đáp án D

Question 17.

A. Thanks to	B. In line with	C. On top of	D. As far as	
Kiến thức về liên từ:				
A. Thanks to: nhờ có				
B. In line with: phù hợp v	với			
C. On top of: ngoài ra, th	êm vào đó			
D. As far as: về mặt, theo	như			
Tạm dịch:				
			and 1 1 1 1 1	

Thanks to proper planning, our events are both safe and enjoyable for everyone. (Nhờ có kế hoạch phù hợp mà các sự kiện của chúng tôi vừa an toàn vừa thú vị cho mọi người.)

→ Chọn đáp án A

Read the following passage about autonomous vehicles and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best fits each of the numbered blanks from 18 to 22.

The Rise of Autonomous Vehicles

Autonomous vehicles are transforming the transportation landscape, dramatically altering the way we think about and experience mobility. Companies around the world are investing heavily in developing self-driving technology. In 2020, the fully autonomous car (18) _____. This event marked a significant milestone in the automotive industry. Since then, several prototypes have been tested on public roads in a variety of countries, signaling growing momentum in the field.

These vehicles utilize advanced sensors and software (19) _____. They rely on a combination of LiDAR, cameras, and machine learning algorithms to navigate complex environments. (20) _____. The core design of autonomous vehicles prioritizes traffic optimization, with the overarching goal of reducing accidents and improving road safety for all users.

One of the most remarkable features of autonomous vehicles is their ability to communicate with each other and their surroundings. (21) _____. This communication enables them to make real-time decisions, enhancing safety and efficiency on the road.

As the technology continues to evolve, (22) _____. The widespread adoption of autonomous vehicles will not only revolutionize the way we drive but also reshape urban planning and public transportation systems, ushering in a new era of smart, interconnected cities.

Question 18.

- A. was first officially demonstrated at a major auto show
- B. demonstrating its capabilities at a major auto show
- C. that demonstrated its capabilities at a major auto show
- D. which the demonstration was introduced at a major auto show

Giải thích:

DICH BÀI:

The Rise of Autonomous Vehicles

Autonomous vehicles are transforming the transportation landscape, dramatically altering the way we think about and experience mobility. Companies around the world are investing heavily in developing self-driving technology. In 2020, the fully autonomous car was first officially demonstrated at a major auto show. This event marked a significant milestone in the automotive industry. Since then, several prototypes have been tested on public roads in a variety of countries, signaling growing momentum in the field.

These vehicles utilize advanced sensors and software which combine various technologies to navigate safely. They rely on a combination of LiDAR, cameras, and machine learning algorithms to navigate complex environments. These vehicles are being designed to optimize traffic flow. The core design of autonomous vehicles prioritizes traffic optimization, with the overarching goal of reducing accidents and improving road safety for all users.

One of the most remarkable features of autonomous vehicles is their ability to

Sự Phát Triển

Của Các Phương Tiện Tự Lái

Các phương tiện tự lái đang thay đổi diện mạo của ngành giao thông, thay đổi đáng kể cách chúng ta nghĩ về và trải nghiệm việc di chuyển. Các công ty trên toàn thế giới đang đầu tư mạnh mẽ vào việc phát triển công nghệ tự lái. Vào năm 2020, chiếc xe tự lái hoàn toàn được trình diễn chính thức lần đầu tại một triển lãm ô tô lớn. Sự kiện này đã đánh dấu một cột mốc quan trọng trong ngành công nghiệp ô tô. Kể từ đó, một số nguyên mẫu đã được thử nghiệm trên các con đường công cộng ở nhiều quốc gia khác nhau, báo hiệu sự phát triển mạnh mẽ trong lĩnh vực này.

Các phương tiện này sử dụng các cảm biến tiên tiến và phần mềm kết hợp nhiều công nghệ hiện đại để di chuyển một cách an toàn. Chúng dựa vào sự kết hợp giữa LiDAR, camera và các thuật toán học máy để di chuyển trong các môi trường phức tạp. Các phương tiện này đang được thiết kế để tối ưu hóa lưu lượng giao thông. Thiết kế cốt lõi của các phương tiện tự lái ưu tiên việc tối ưu hóa giao thông, với mục tiêu bao trùm là giảm tai nạn và cải thiện an toàn đường bộ cho tất cả người sử dụng.

Một trong những tính năng đáng chú ý nhất của các phương tiện tự lái là khả năng giao tiếp với nhau và

alleuontn

and their communicate with each other surroundings. They use vehicle-to-vehicle communication systems. This communication enables them to make real-time decisions, enhancing safety and efficiency on the road.

As the technology continues to evolve, the future of driving is likely to be fundamentally different. The widespread adoption of autonomous vehicles will not only revolutionize the way we drive but also reshape urban planning and public transportation systems, ushering in a new era of smart, interconnected cities.

với môi trường xung quanh. Chúng sử dụng hệ thống giao tiếp giữa các phương tiện. Hệ thống giao tiếp này giúp chúng đưa ra các quyết định trong thời gian thực, nâng cao độ an toàn và hiệu quả trên đường.

Khi công nghệ tiếp tục phát triển, tương lai của việc lái xe có thể sẽ có sự thay đổi cơ bản. Việc áp dụng rộng rãi các phương tiện tự lái sẽ không chỉ cách mạng hóa cách chúng ta lái xe mà còn định hình lại quy hoạch đô thị và các hệ thống giao thông công cộng, mở ra một kỷ nguyên mới của các thành phô thông minh, kết nối.

Ta thấy câu đã có chủ ngữ chính 'the fully autonomous car' (chiếc xe tự lái hoàn toàn), do vậy, ta cần một động từ chính có chia thì.

Loại B vì sử dụng hiện tại phân từ.

Loại C và D vì sử dụng mệnh đê quan hệ.

Tạm dịch:

In 2020, the fully autonomous car was first officially demonstrated at a major auto show. (Vào năm 2020, chiếc xe tự lái hoàn toàn được trình diễn chính thức lần đầu tại một triển lãm ô tô lớn.)

→ Chọn đáp án A

Question 19.

A. combined various technologies for safe navigation

B. which combine various technologies to navigate safely

C. that combines advanced technologies for better navigation

D. is a combination of different technologies for navigation

Ta thây câu đã có chủ ngữ chính 'These vehicles' (các phương tiện này) và động từ chính 'utilize' (sử dụng). Do vậy, ta có thể sử dụng mệnh để quan hệ hoặc rút gọn mệnh để quan hệ thay thể cho danh từ 'sensors and software'.

Edu.vn

Loại A và D vì sử dụng động từ có chia thì 'combined' và 'is'.

Loại C vì chia sai dạng động từ.

Tạm dịch:

These vehicles utilize advanced sensors and software which combine various technologies to navigate

safely. (Các phương tiện này sử dụng các cảm biến tiên tiến và phần mềm kết hợp nhiều công nghệ hiện đại để di chuyển một cách an toàn.)

→ Chọn đáp án B

Question 20.

A. These vehicles aim to improve fuel efficiency and reduce emissions

B. These vehicles are being designed to optimize traffic flow

C. The goal of these vehicles is to enhance transportation efficiency

D. They are developed to maximize traffic congestion in cities

Ta cần một câu phù hợp về ngữ nghĩa và ngữ cảnh. Ta xét từng đáp án.

A. Những chiếc xe này nhằm mục đích cải thiện hiệu suất nhiên liệu và giảm khí thải => Sai vì không phù hợp với ngữ cảnh đoạn.

B. Những chiếc xe này được thiết kế để tối ưu hóa lưu lượng giao thông => Đúng vì phù hợp về ngữ nghĩa và ngữ cảnh.

C. Mục tiêu của những chiếc xe này là nâng cao hiệu quả vận chuyển => Sai vì không phù hợp với ngữ cảnh đoạn.

D. Chúng được phát triển để tối đa hóa tỉnh trạng tắc nghẽn giao thông ở các thành phố

=> Sai vì ý nghĩa câu không phù hợp.

Tạm dịch:

They rely on a combination of LiDAR, cameras, and machine learning algorithms to navigate complex environments. These vehicles are being designed to optimize traffic flow. The core design of autonomous vehicles prioritizes traffic optimization, with the overarching goal of reducing accidents and improving road safety for all users. (Chúng dựa vào sự kết hợp giữa LiDAR, camera và các thuật toán học máy để di chuyển trong các môi trường phức tạp. Các phương tiện này đang được thiết kế để tối ưu hóa lưu lượng giao thông. Thiết kế cốt lõi của các phương tiện tự lái ưu tiên việc tối ưu hóa giao thông, với mục tiêu bao trùm là giảm tai nạn và cải thiện an toàn đường bộ cho tất cả người sử dụng.)

Edu.vn

→ Chọn đáp án B

Question 21.

- A. Communication systems allow them to interact with each other
- B. They use vehicle-to-vehicle communication systems
- C. Autonomous vehicles rely on communication systems for safety
- D. Their ability to communicate is vital for safe navigation

Ta cần một câu phù hợp về ngữ nghĩa và ngữ cảnh. Ta xét từng đáp án.

A. Hệ thống giao tiếp cho phép chúng tương tác với nhau => Sai vì không cụ thể bằng đáp án B vì chưa đề cập rõ tới 'vehicle-to-vehicle'.

B. Chúng sử dụng hệ thống giao tiếp giữa các phương tiện => Đúng vì phù hợp về ngữ nghĩa và ngữ cảnh, liên kết với câu sau ở 'this communication'.

C. Các phương tiện tự lái phụ thuộc vào hệ thống giao tiếp để đảm bảo an toàn => Sai tương tự câu A và ý 'safety' bị lặp lại ở câu phía sau.

D. Khả năng giao tiếp của chúng là rất quan trọng để đảm bảo điều hướng an toàn => Sai tương tự câu A và ý về an toàn bị lặp lại ở câu phía sau.

Tạm dịch:

One of the most remarkable features of autonomous vehicles is their ability to communicate with each other and their surroundings. They use vehicle-to-vehicle communication systems. This communication enables them to make real-time decisions, enhancing safety and efficiency on the road. (Một trong những tính năng đáng chú ý nhất của các phương tiện tự lái là khả năng giao tiếp với nhau và với môi trường xung quanh. Chúng sử dụng hệ thống giao tiếp giữa các phương tiện. Hệ thống giao tiếp này giúp chúng đưa ra các quyết định trong thời gian thực, nâng cao độ an toàn và hiệu quả trên đường.)

→ Chọn đáp án B

Question 22.

A. this technology will have no impact on our daily lives

B. we will see a shift in how we approach personal mobility

C. the future of driving is likely to be fundamentally different

D. the landscape of transportation will remain unchanged

Ta cần một mệnh đề phù hợp về ngữ nghĩa. Ta xét từng đáp án.

A. công nghệ này sẽ không ảnh hưởng đến cuộc sống hàng ngày của chúng ta => Sai vì ý nghĩa câu không phù hợp.

B. chúng ta sẽ thấy sự thay đổi trong cách chúng ta tiếp cận phương tiện đi chuyển cá nhân => Sai ở 'personal'.

C. tương lai của việc lái xe có thể sẽ khác biệt cơ bản => Đúng vì phù hợp với nội dung chính của đoạn.

D. bối cảnh giao thông sẽ không thay đổi => Sai vì ý nghĩa câu không phù hợp.

Tạm dịch:

As the technology continues to evolve, the future of driving is likely to be fundamentally different.

(Khi công nghệ tiếp tục phát triển, tương lai của việc lái xe có thể sẽ có sự thay đổi cơ bản.) → Chọn đáp án C

Read the following passage about self-organized learning and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the following questions from 23 to 30.

Self-organized learning is an educational approach where individuals take charge of their own learning process. Instead of relying solely on teachers or formal instruction, learners independently identify their goals, seek out resources, and evaluate their progress. This method has become increasingly popular with the growth of the internet and access to vast amounts of information. By exploring topics of personal interest, learners often develop a deeper understanding and stronger motivation to succeed.

A critical element of self-organized learning is curiosity. When learners ask meaningful questions and explore answers independently, they not only acquire knowledge but also develop problem-solving and critical-thinking skills. For instance, students researching environmental issues might learn scientific principles, policy-making, and advocacy techniques, which enrich their understanding far beyond traditional classroom lessons.

However, self-organized learning is not without its challenges. Some learners struggle with managing time, staying motivated, or finding reliable information. Others may feel overwhelmed by the responsibilities this method requires. Guidance from mentors or peers can help overcome these obstacles by providing structure and feedback while allowing learners to remain autonomous.

Self-organized learning aligns with the demands of the modern world, where adaptability and continuous learning are essential. By cultivating the ability to learn independently, individuals can keep pace with rapid technological advancements and changing job markets. Ultimately, this approach empowers learners to take control of their education and shape their futures.

Question 23. Which of the following is NOT mentioned as a challenge in self-organized learning?

Edu.vn

A. Time management

B. Lack of motivation

C. Unreliable information

D. Limited access to mentors

Giải thích:

DICH BÀI

where individuals take charge of their own trong đó cá nhân chịu trách nhiệm về quá trình learning process. Instead of relying solely on hoc tập của chính mình. Thay vì chỉ dựa vào giáo teachers formal instruction. learners or independently identify their goals seek out

Self-organized learning is an educational approach Hoc tập tự tổ chức là một phương pháp giáo dục, viên hoặc hướng dẫn chính thức, người học tự xác định mục tiêu, tìm kiếm tài liệu và đánh giá tiến

resources, and evaluate their progress. This method has become increasingly popular with the growth of the internet and access to vast amounts of information. By exploring topics of personal interest, learners often develop a deeper understanding and stronger motivation to succeed.

A critical element of self-organized learning is curiosity. When learners ask meaningful questions and explore answers independently, they not only acquire knowledge but also develop problem-solving and critical-thinking skills. For instance, students researching environmental might learn scientific principles, issues policy-making, and advocacy techniques, which enrich their understanding far beyond traditional classroom lessons.

However, self-organized learning is not without its challenges. Some learners struggle with managing time, staying motivated, or finding reliable information. Others may feel overwhelmed by the responsibilities this method requires. Guidance from mentors or peers can help overcome these obstacles by providing structure and feedback while allowing learners to remain autonomous.

Self-organized learning aligns with the demands of the modern world, where adaptability and continuous learning are essential. By cultivating the ability to learn independently, individuals can keep pace with rapid technological advancements and changing job markets. Ultimately, this approach empowers learners to take control of

trình học của bản thân. Phương pháp này ngày càng trở nên phổ biến với sự phát triển của internet và khả năng truy cập lượng thông tin khổng lồ. Bằng cách khám phá các chủ đề mà mình quan tâm, người học thường phát triển sự hiểu biết sâu sắc hơn và động lực mạnh mẽ hơn để thành công.

Một yếu tố quan trọng trong học tập tự tổ chức là sự tò mò. Khi người học đặt ra những câu hỏi có ý nghĩa và tự mình tìm kiếm câu trả lời, họ không chỉ tiếp thu kiến thức mà còn phát triển kỹ năng giải quyết vấn đề và tư duy phản biện. Ví dụ, học sinh nghiên cứu các vấn đề môi trường có thể học các nguyên lý khoa học, hoạch định chính sách và các kỹ thuật vận động, điều này làm phong phú thêm sự hiểu biết của họ vượt xa các bài học truyền thống trong lớp học.

Tuy nhiên, học tập tự tổ chức không phải là không có thách thức. Một số người học gặp khó khăn trong việc quản lý thời gian, duy trì động lực hoặc tìm kiếm thông tin đáng tin cậy. Những người khác có thể cảm thấy quá tải với những trách nhiệm mà phương pháp này đòi hỏi. Hướng dẫn từ người cố vấn hoặc bạn bè có thể giúp vượt qua những khó khăn này bằng cách cung cấp cấu trúc và phản hồi, đồng thời vẫn cho phép người học duy trì tính tự chủ.

Học tập tự tổ chức phù hợp với yêu cầu của thế giới hiện đại, nơi khả năng thích ứng và học hỏi liên tục là rất quan trọng. Bằng cách bồi dưỡng khả năng học độc lập, mỗi cá nhân có thể theo kịp những tiến bộ công nghệ nhanh chóng và thị trường việc làm thay đổi. Cuối cùng, phương pháp này trao quyền cho người học để kiểm soát việc



their education and s	shape their futures.	học của mình và	định hình tương lai của bản thân.
Điều nào đưới đây	KHÔNG được đề cập là	à một thách thức trong l	học tập tự tổ chức?
A. Quản lý thời gian	L		
B. Thiếu động lực			
C. Thông tin không	đáng tin cậy		
D. Khó tiếp cận ngư	ời hướng dẫn		
Thông tin:			
Some learners strug	ggle with managing tim	e, staying motivated, o	or finding reliable information.
(Một số người học g	gặp khó khăn trong việc	quản lý thời gian, duy trì	động lực hoặc tìm kiếm thông tin
đáng tin cậy.)			
→ Chọn đáp án D			
Question 24. The w	ord " <u>overwhelmed</u> " in p	aragraph 3 is OPPOSITE	in meaning to:
A. burdened	B. confused	C. calm	D. anxious
Từ " <u>overwhelmed</u> "	' trong đoạn 3 có nghĩa	TRÁI NGƯỢC với:	
A. burdened /'bs:dn	d/ (adj): gánh nặng, đè nặ	ing	
B. confused /kənˈfju	zd/ (adj): bối rối		
C. calm /kɑːm/ (adj)	: bình tĩnh		
D. anxious /'æŋk∫əs	(adj): lo lắng		
Overwhelmed / əʊv	əˈwelmd/ (adj): choáng n	gợp, quá tải >< calm (adj	j)
Thông tin:			
Others may feel ov	erwhelmed by the respon	sibilities this method rec	quires. (Những người khác có thể
cảm thấy quá tải với	những trách nhiệm mà p	hương pháp này đòi hỏi.))
→ Chọn đáp án C			
Question 25. The w	ord " they " in paragraph 2	2 refers to:	
A. learners	B. questions	C. resources	D. teachers
Từ " <u>they</u> " trong đơ	oạn 2 ám chỉ:		
A. Người học			
B. Các câu hỏi			
C. Tài liệu			
D. Giáo viên	A+	Tailieuont	hi
		Edu.vn	

Từ 'they' ám chỉ 'learners'.

Thông tin:

When **learners** ask meaningful questions and explore answers independently, <u>they</u> not only acquire knowledge but also develop problem-solving and critical-thinking skills. (Khi người học đặt ra những câu hỏi có ý nghĩa và tự mình tìm kiếm câu trả lời, họ không chỉ tiếp thu kiến thức mà còn phát triển kỹ năng giải quyết vấn đề và tư duy phản biện.)

→ Chọn đáp án A

Question 26. The word critical in paragraph 2 could best be replaced by:

A. essential	B. irrelevant	C. unimportant	D. harmful
Từ "critical" trong (đoạn 2 có thể thay thế t	tốt nhất bằng:	
A. essential /ɪˈsenʃəl/	(adj): cần thiết		
B. irrelevant /ɪˈreləvə	nt/ (adj): không liên qua	n	
C. unimportant / ʌnɪn	n'pɔ:tənt/ (adj): không q	uan trọng	
D. harmful /ˈhɑːmfʊl/	(adj): có hại		
Critical /ˈkrɪtɪkəl/ (ad	j): quan trọng, cần thiết	= essential (adj)	
Thông tin:			
A critical element of	self-organized learning	; is curiosity. (Một yếu tố	quan trọng trong học tập tự tổ
chức là sự tò mò.)			
→ Chọn đáp án A			

Question 27. Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 3?

Edu.vn

A. Self-organized learning comes with certain obstacles.

- B. Self-organized learning does not offer benefits.
- C. Self-organized learning leads to failure.
- D. Self-organized learning is free of challenges.

Câu nào dưới đây là cách diễn đạt lại tốt nhất câu được gạch dưới trong đoạn 3?

- A. Học tập tự tổ chức đi kèm với một số trở ngại.
- B. Học tập tự tổ chức không mang lại lợi ích.
- C. Học tập tự tổ chức dẫn đến thất bại.
- D. Học tập tự tổ chức không có thách thức.
- Thông tin:

However, self-organized learning is not without its challenges. (Tuy nhiên, học tập tự tổ chức không phải là không có thách thức.)

→ Chọn đáp án A

Tải thêm nhiều đề tại website Tailieuchuan.vn

Question 28. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Self-organized learning encourages learners to depend on teachers for guidance throughout the process.

B. Self-organized learning does not require learners to evaluate their own progress.

C. Individuals using self-organized learning often gain deeper insights and increased motivation through exploring personal interests.

D. The development of self-organized learning is largely unaffected by technological advancements.

Điều nào dưới đây là ĐÚNG theo bài đọc?

A. Học tập tự tổ chức khuyến khích người học phụ thuộc vào giáo viên để được hướng dẫn trong suốt quá trình.

B. Học tập tự tổ chức không yêu cầu người học đánh giá tiến độ của mình.

Α+

C. Những người học sử dụng phương pháp học tập tự tổ chức thường có cái nhìn sâu sắc hơn và động lực tăng lên khi khám phá các sở thích cá nhân.

D. Sự phát triển của học tập tự tổ chức không bị ảnh hưởng nhiều bởi sự phát triển công nghệ.

Thông tin:

+ Instead of relying solely on teachers or formal instruction, learners independently identify their goals, seek out resources, and evaluate their progress. (Thay vì chỉ dựa vào giáo viên hoặc hướng dẫn chính thức, người học tự xác định mục tiêu, tìm kiếm tài liệu và đánh giá tiến trình học của bản thân.)

A và B sai.

+ This method has become increasingly popular with the growth of the internet and access to vast amounts of information. (Phương pháp này ngày càng trở nên phổ biến với sự phát triển của internet và khả năng truy cập lượng thông tin khổng lồ.)

D sai ở 'largely unaffected'.

+ By exploring topics of personal interest, learners often develop a deeper understanding and stronger motivation to succeed. (Bằng cách khám phá các chủ đề mà mình quan tâm, người học thường phát triển sự hiểu biết sâu sắc hơn và động tực mạnh mẽ hơn để thành công.)

Edu.vn

C đúng.

→ Chộn đấp an C						
Question 29. In which p	paragraph does the writ	er describe the role of cu	riosity in learning?			
A. Paragraph 3	B. Paragraph 2	C. Paragraph 1	D. Paragraph 4			
Trong đoạn nào, tác gi	ả mô tả vai trò của sự	tò mò trong học tập?				
A. Đoạn 3						
B. Đoạn 2						
C. Đoạn 1						
D. Đoạn 4						
Thông tin:						
A critical element of self-organized learning is curiosity. (Một yếu tố quan trọng trong học tập tự tổ						
chức là sự tò mò.)						
→ Chọn đáp án B						
Question 30. In which world? A. Paragraph 1		riter explain how this lea C. Paragraph 4	arning method suits the modern D. Paragraph 2			
0.1			ợp với thế giới hiện đại?			
A. Đoạn 1	a giai thich cach phut	ng pháp học này phủ h	op voi the gioi hiện dại.			
B. Đoạn 3						
C. Đoạn 4						
D. Đoạn 2						
Thông tin:						
U	aliana anith tha day					
Self-organized learning aligns with the demands of the modern world, where adaptability and continuous learning are essential. (Học tập tự tổ chức phù hợp với yêu cầu của thế giới hiện đại, nơi						
khả năng thích ứng và học hỏi liên tục là rất quan trọng.)						
→ Chọn đáp án C	çe nor nen içe in în qu	····· ·· ·····························				
Chộn đấp ấn C						

Chan đán án C

Read the following passage about content creators and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the best answer to each of the following questions from 31 to 40.

(I) A content creator is an individual who produces and shares material, often through digital platforms, to <u>engage</u> and entertain an audience (II) This content can take various forms, including videos, blogs,

podcasts, and social media posts. (III) The rise of content creators has been significantly fueled by advancements in technology and the accessibility of the internet, allowing anyone with a smartphone or computer to share their voice and creativity with the world. (IV)

The term "content creator" has gained traction in the 21st century, particularly with the creation of platforms like YouTube, TikTok, and Instagram. These platforms provide users with tools to create, edit, and share content, making it easier than ever to reach a global audience. Content creators often focus on <u>niche topics</u>, catering to specific interests and communities, which helps build dedicated followings.

One of the key aspects of being a successful content creator is understanding the audience. Creators engage with their viewers, responding to comments and feedback, and adapting their content to meet the evolving preferences of their audience. <u>This interaction fosters a sense of community and</u> **loyalty.** Followers feel connected to the creator and invested in their journey.

However, the path of a content creator is not without challenges. Many creators face issues such as burnout, maintaining consistent quality, and navigating the complexities of monetization. Additionally, the competitive landscape requires creators to continually innovate and differentiate themselves from others in <u>their</u> field.

Content creators play an essential role in digital marketing and brand promotion. By partnering with brands, they can influence purchasing decisions and reach target demographics effectively. This collaboration benefits both creators, who can monetize their content, and brands, which gain access to engaged audiences.

As the landscape of content creation continues to evolve, it is evident that these individuals are shaping the future of media and communication. Their ability to connect with audiences on a personal level and create authentic content resonates deeply in today's digital age, making them influential figures in popular culture.

Question 31. The word engage in paragraph 1 is OPPOSITE in meaning to:

A. entice	B. disconnect	C. attract	D. involve		
Giải thích:					
DỊCH BÀI:					
A content creator is an individual who produces		es Nhà sáng tạ	Nhà sáng tạo nội dung là cá nhân sản xuất và chia		
and shares mate	rial, often through digi	tal sẻ tài liệu, th	ường thông qua các nền tảng kỹ thuật		
platforms, to engage	ge and entertain an audien	ce. số, để thu h	số, để thu hút và giải trí cho khán giả. Nội đung		
This content can take various forms, including		ng này có thể ở	này có thể ở nhiều hình thức khác nhau, bao gồm		
		-	podcast, và bài đăng trên mạng xã		
The rise of content		tly hội. Sự gia t	ăng của những nhà sáng tạo nội dung		
Edu.vn					

fueled by advancements in technology and the accessibility of the internet, allowing anyone with a smartphone or computer to share their voice and creativity with the world. This accessibility of content creation empowers diverse voices and perspectives.

The term "content creator" has gained traction in the 21st century, particularly with the creation of platforms like YouTube, TikTok, and Instagram. These platforms provide users with tools to create, edit, and share content, making it easier than ever to reach a global audience. Content creators often focus on niche topics, catering to specific interests and communities, which helps build dedicated followings.

One of the key aspects of being a successful content creator is understanding the audience. Creators engage with their viewers, responding to comments and feedback, and adapting their content to meet the evolving preferences of their audience. This interaction fosters a sense of community and loyalty. Followers feel connected to the creator and invested in their journey.

However, the path of a content creator is not without challenges. Many creators face issues such as burnout, maintaining consistent quality, and navigating the complexities of monetization. Additionally, the competitive landscape requires creators to continually innovate and differentiate themselves from others in their field.

đã được thúc đẩy mạnh mẽ bởi sự phát triển của công nghệ và khả năng tiếp cận internet, cho phép bất kỳ ai có điện thoại thông minh hoặc máy tính đều có thể chia sẻ tiếng nói và sự sáng tạo của mình với thế giới. Khả năng tiếp cận nội dung này giúp trao quyền cho nhiều tiếng nói và quan điểm khác nhau.

Thuật ngữ "nhà sáng tạo nội dung" đã trở nên phổ biến trong thế kỷ 21, đặc biệt với sự ra đời của các nền tảng như YouTube, TikTok, và Instagram. Những nền tảng này cung cấp cho người dùng công cụ để tạo, chỉnh sửa, và chia sẻ nội dung, giúp dễ dàng tiếp cận khán giả toàn cầu. Các nhà sáng tạo nội dung thường tập trung vào các chủ đề ngách, phục vụ cho sở thích và cộng đồng cụ thể, điều này giúp xây dựng lượng người theo dõi trung thành.

Một trong những yếu tố quan trọng để trở thành một nhà sáng tạo nội dung thành công là hiểu được khán giả. Họ tương tác với người xem, phản hồi các bình luận và ý kiến, đồng thời điều chỉnh nội dung để đáp ứng sở thích đang thay đổi của khán giả. Tương tác này tạo ra cảm giác cộng đồng và sự trung thành. Người theo đõi cảm thấy gắn kết với nhà sáng tạo và đầu tư vào hành trình của họ.

Tuy nhiên, con đường trở thành nhà sáng tạo nội dung không phải lúc nào cũng dễ dàng. Nhiều người phải đối mặt với các vấn đề như kiệt sức, duy trì chất lượng nội dung ổn định, và xử lý những phức tạp trong việc kiếm tiền. Ngoài ra, sự cạnh tranh khốc liệt buộc các nhà sáng tạo phải liên tục đổi mới và tạo sự khác biệt so với những người khác trong lĩnh vực của mình.



Content creators play an essential role in digital marketing and brand promotion. By partnering with brands, they can influence purchasing decisions and reach target demographics effectively. This collaboration benefits both creators, who can monetize their content, and brands, which gain access to engaged audiences.

As the landscape of content creation continues to evolve, it is evident that these individuals are shaping the future of media and communication. Their ability to connect with audiences on a personal level and create authentic content resonates deeply in today's digital age, making them influential figures in popular culture.

Các nhà sáng tạo nội dung đóng vai trò quan trọng trong tiếp thị kỹ thuật số và quảng bá thương hiệu. Thông qua việc hợp tác với các thương hiệu, họ có thể ảnh hưởng đến quyết định mua hàng và tiếp cận hiệu quả các nhóm đối tượng mục tiêu. Sự hợp tác này mang lại lợi ích cho cả hai bên: nhà sáng tạo có thể kiếm tiền từ nội dung của mình, trong khi các thương hiệu tiếp cận được những khán giả gắn kết.

Khi lĩnh vực sáng tạo nội dung tiếp tục phát triển, rõ ràng rằng những cá nhân này đang định hình tương lai của truyền thông và giao tiếp. Khả năng kết nối với khán giả ở mức độ cá nhân và tạo ra nội dung chân thực của họ tạo ra sự cộng hưởng mạnh mẽ trong thời đại kỹ thuật số ngày nay, biến họ trở thành những nhân vật có ảnh hưởng lớn trong văn hóa đại chúng.

Từ "<u>engage</u>" trong đoạn 1 có nghĩa TRÁI NGƯỢC với từ:

- A. entice /m 'taɪs/ (v): dụ dỗ, lôi kéo
- B. disconnect / diskə'nekt/ (v): ngắt kết nối, tách rời
- C. attract /ə'trækt/ (v): thu hút
- D. involve /m'vplv/ (v): liên quan, tham gia vào
- Engage /m'geidʒ/ (v): thu hút, tham gia, giao tiếp >< disconnect (v)

Thông tin:

A content creator is an individual who produces and shares material, often through digital platforms, to engage and entertain an audience. (Nhà sáng tạo nội dung là cá nhân sản xuất và chia sẻ tài liệu, thường thông qua các nền tảng kỹ thuật số, để thu hút và giải trí cho khán giả.)

→ Chọn đáp án B

Question 32. The phrase niche topics in paragraph 2 could best be replaced by:



B. các chủ đề rộng

C. các chủ đề chung

D. sở thích chuyên biệt

niche topic: chủ đề ngách, chủ đề cụ thể = specialized interest

Thông tin:

Content creators often focus on <u>niche topics</u>, catering to specific interests and communities, which helps build dedicated followings. (Các nhà sáng tạo nội dung thường tập trung vào các chủ đề ngách, phục vụ cho sở thích và cộng đồng cụ thể, điều này giúp xây dựng lượng người theo dõi trung thành.)

→ Chọn đáp án D

Question 33. Where in paragraph 1 does the following sentence best fit?

This accessibility of content creation empowers diverse voices and perspectives.

A. (IV) B. (I) C. (III) D. (II)

Câu sau đây phù hợp nhất với vị trí nào trong đoạn 1?

Khả năng tiếp cận nội dung này giúp trao quyền cho nhiều tiếng nói và quan điểm khác nhau.

- A. (IV)
- B. (I)
- C. (III)
- D. (II)

Thông tin:

The rise of content creators has been significantly fueled by advancements in technology and the accessibility of the internet, allowing anyone with a smartphone or computer to share their voice and creativity with the world. This accessibility of content creation empowers diverse voices and perspectives. (Sự gia tăng của những nhà sáng tạo nội dung đã được thúc đẩy mạnh mẽ bởi sự phát triển của công nghệ và khả năng tiếp cận internet, cho phép bất kỳ ai có điện thoại thông minh hoặc máy tính đều có thể chia sẻ tiếng nói và sự sáng tạo của mình với thế giới. Khả năng tiếp cận nội dung này giúp trao quyền cho nhiều tiếng nói và quan điểm khác nhau.)

- Ta thấy câu cần điền phù hợp nhất ở vị trí (IV), vì liên kết với câu phía trước ở 'accessibility'.

→ Chọn đáp án A

Question 34. Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 3?

- A. Creators have no obligation to respond to their audience's comments.
- B. Creators can disregard audience preferences since they have dedicated followings.

C. Creators need to engage with their followers to cultivate connection and commitment.

D. Creators should ignore audience feedback to maintain their unique style.

Câu nào dưới đây diễn đạt lại tốt nhất câu được gạch dưới trong đoạn 3?

A. Người sáng tạo không có nghĩa vụ phải trả lời các bình luận của khán giả. => Sai vì ý nghĩa câu chưa phù hợp.

B. Người sáng tạo có thể bỏ qua sở thích của khán giả vì họ đã có lượng người theo dõi trung thành. => Sai vì ý nghĩa câu chưa phù hợp.

C. Người sáng tạo cần tương tác với người theo đõi để xây dựng kết nối và sự gắn kết.

=> Đúng vì điễn đạt được ý của câu gốc.

D. Người sáng tạo nên bỏ qua phản hồi của khán giả để duy trì phong cách riêng của mình. => Sai vì ý nghĩa câu chưa phù hợp.

Thông tin:

This interaction fosters a sense of community and loyalty. (Tương tác này tạo ra cảm giác cộng đồng và sự trung thành.)

→ Chọn đáp án C

Question 35.

The word their in paragraph 4 refers to:

A. audiences	B. content creators	C. brands	D. challenges			
Từ " <u>their</u> " trong đoạn 4 ám chỉ đến:						
A. khán giả						
B. người sáng tạo nội dung						
C. các thương hiệu						
D. thử thách						
- Từ 'their' ám chỉ tới 'co	ntent creators'.					

Thông tin:

Additionally, the competitive landscape requires **creators** to continually innovate and differentiate themselves from others in <u>their</u> field. (Ngoài ra, sự cạnh tranh khốc liệt buộc các nhà sáng tạo phải liên tục đổi mới và tạo sự khác biệt so với những người khác trong lĩnh vực của mình.)

Edu.vn

→ Chọn đáp án B

Question 36. Which of the following best summarizes paragraph 4?

- A. Content creators are often overwhelmed by the pressures of social media.
- B. Many content creators struggle to maintain their audience and create unique content.
- C. The main challenge for content creators is staying up-to-date with the latest technology.
- D. Content creators face challenges like burnout, quality maintenance, and competition.

Câu nào đưới đây tóm tắt tốt nhất đoạn 4?

A. Người sáng tạo nội đung thường cảm thấy quá tải vì mạng xã hội. => Sai vì chưa tóm tắt được đầy đủ nội dung đoạn.

B. Nhiều người sáng tạo nội dung gặp khó khăn trong việc duy trì khán giả và sáng tạo nội dung độc đáo. => Sai vì chỉ đề cập tới hai khó khăn trong đoạn, chưa tóm tắt đầy đủ nội dung đoạn.

C. Thử thách lớn nhất đối với người sáng tạo nội đung là việc theo kịp công nghệ mới.

=> Sai vì đoạn văn không bàn tới 'staying up-to-date with the latest technology'.

D. Người sáng tạo nội dung phải đối mặt với các thử thách như kiệt sức, duy trì chất lượng và cạnh tranh. => Đúng vì là đáp án tóm tắt đầy đủ nhất nội dung đoạn văn.

Thông tin:

However, the path of a content creator is not without challenges. Many creators face issues such as burnout, maintaining consistent quality, and navigating the complexities of monetization. Additionally, the competitive landscape requires creators to continually innovate and differentiate themselves from others in their field. (Tuy nhiên, con đường trở thành nhà sáng tạo nội dung không phải lúc nào cũng dễ dàng. Nhiều người phải đối mặt với các vấn đề như kiệt sức, duy trì chất lượng nội dung ổn định, và xử lý những phức tạp trong việc kiếm tiền. Ngoài ra, sự cạnh tranh khốc liệt buộc các nhà sáng tạo phải liên tục đổi mới và tạo sự khác biệt so với những người khác trong lĩnh vực của mình.)

→ Chọn đáp án D

Question 37. According to the passage, which of the following is NOT true about content creators?

- A. Technology has made it easier for individuals to become content creators.
- B. They often focus on specific topics to build their audience.
- C. They engage with their audience to foster loyalty.
- D. All content creators are able to monetize their work easily.

Theo bài đọc, câu nào dưới đây là KHÔNG đúng về người sáng tạo nội dung?

- A. Công nghệ đã làm cho việc trở thành người sáng tạo nội dung trở nên dễ dàng hơn.
- B. Họ thường tập trung vào các chủ đề cụ thể để xây dựng khán giả.
- C. Họ tương tác với khán giả để xây dùng lòng trung thành.
- D. Tất cả người sáng tạo nội dung đều có thể kiếm tiền từ công việc của mình dễ dàng.

Thông tin:

+ The rise of content creators has been significantly fueled by advancements in technology and the accessibility of the internet, allowing anyone with a smartphone or computer to share their voice and creativity with the world. (Sự gia tăng của những nhà sáng tạo nội dung đã được thúc đẩy mạnh mẽ bởi sự phát triển của công nghệ và khả năng tiếp cận internet, cho phép bất kỳ ai có điện thoại thông minh hoặc máy tính đều có thể chia sẻ tiếng nói và sự sáng tạo của mình với thế giới.)

→ A đúng.

+ Content creators often focus on niche topics, catering to specific interests and communities, which helps build dedicated followings. (Các nhà sáng tạo nội dung thường tập trung vào các chủ để ngách, phục vụ cho sở thích và cộng đồng cụ thể, điều này giúp xây dựng lượng người theo dõi trung thành.)

→ B đúng.

+ Creators engage with their viewers, responding to comments and feedback, and adapting their content to meet the evolving preferences of their audience. This interaction fosters a sense of community and loyalty. (Họ tương tác với người xem, phản hồi các bình luận và ý kiến, đồng thời điều chỉnh nội dung để đáp ứng sở thích đang thay đổi của khán giả. Tương tác này tạo ra cảm giác cộng đồng và sự trung thành.)

→ C đúng.

+ Many creators face issues such as burnout, maintaining consistent quality, and navigating the complexities of monetization. (Nhiều nhà sáng tạo nội dung phải đối mặt với các vấn đề như kiệt sức, duy trì chất lượng ổn định, và xử lý những phức tạp trong việc kiếm tiền.)

→ D sai ở 'all'.

→ Chọn đáp án D

Question 38. Which of the following is TRUE according to the passage?

- A. Content creators do not need to respond to audience comments.
- B. Successful content creators must understand and adapt to their audience.
- C. The role of content creators is diminishing in the digital age.
- D. Content creators primarily focus on traditional media formats.

Câu nào dưới đây là ĐÚNG theo bài đọc?

- A. Nhà sáng tạo nội dung không cần phải trả lời bình luận của khán giả.
- B. Nhà sáng tạo nội dung thành công phải hiểu và thích ứng với đối tượng khán giả của mình.
- C. Vai trò của người sáng tạo nội dung đang giảm dần trong thời đại kỹ thuật số.
- D. Người sáng tạo nội dung chủ yết tập trung vào các hình thức truyền thông truyền thống.

Thông tin:

+ Creators engage with their viewers, responding to comments and feedback, and adapting their content to meet the evolving preferences of their audience. (Ho tương tác với người xem, phản hồi các bình luận và ý kiến, đồng thời điều chỉnh nội dung để đáp ứng sở thích đang thay đổi của khán giả.)

→ A sai ở 'do not'.

+ Content creators play an essential role in digital marketing and brand promotion. (Các nhà sáng tạo nội dung đóng vai trò quan trọng trong tiếp thị kỹ thuật số và quảng bá thương hiệu.)

Their ability to connect with audiences on a personal level and create authentic content resonates deeply in today's digital age, making them influential figures in popular culture. (Khả năng kết nối với khán giả ở mức độ cá nhân và tạo ra nội dung chân thực của họ tạo ra sự cộng hưởng mạnh mẽ trong thời đại kỹ thuật số ngày nay, biến họ trở thành những nhân vật có ảnh hưởng lớn trong văn hóa đại chúng.)

→ C sai ở 'is diminishing' vì vai trò của họ có sức ảnh hưởng sâu sắc trong thời đại kỹ thuật số.

+ A content creator is an individual who produces and shares material, often through digital platforms, to engage and entertain an audience. This content can take various forms, including videos, blogs, podcasts, and social media posts. (Nhà sáng tạo nội dung là cá nhân sản xuất và chia sẻ tài liệu, thường thông qua các nền tảng kỹ thuật số, để thu hút và giải trí cho khán giả. Nội dung này có thể ở nhiều hình thức khác nhau, bao gồm video, blog, podcast, và bài đăng trên mạng xã hội.)

→ D sai ở 'traditional media formats' vì họ thường chia sẻ trên 'digital platforms' và có nhiều hình thức khác nhau.

+ One of the key aspects of being a successful content creator is understanding the audience. (Một trong những yếu tố quan trọng để trở thành một nhà sáng tạo nội dung thành công là hiểu được khán giả.)

Content creators often focus on niche topics, **catering to specific interests and communities**, which helps build dedicated followings. (Các nhà sáng tạo nội dung thường tập trung vào các chủ để ngách, phục vụ cho sở thích và cộng đồng cụ thể, điều này giúp xây dựng lượng người theo dõi trung thành.)

→ B đúng.

→ Chọn đáp án B

Question 39. Which of the following can be inferred from the passage?

A. Content creators significantly influence consumer behavior and brand engagement.

- B. The challenges faced by content creators are minimal compared to traditional careers.
- C. The popularity of content creators is solely based on entertainment value.



D. Content creators are becoming less relevant in modern marketing strategies.

Câu nào dưới đây có thể suy ra từ bài đọc?

A. Nhà sáng tạo nội đung có ảnh hưởng lớn đến hành vi tiêu dùng và sự tương tác với thương hiệu.

B. Các thử thách mà nhà sáng tạo nội dung gặp phải là rất nhỏ so với các công việc truyền thống.

C. Sự nổi tiếng của người sáng tạo nội đung chỉ đựa vào giá trị giải trí.

D. Người sáng tạo nội dung đang trở nên kém quan trọng trong chiến lược tiếp thị hiện đại.

Thông tin:

+ Many creators face issues such as burnout, maintaining consistent quality, and navigating the complexities of monetization. (Nhiều nhà sáng tạo nội dung phải đối mặt với các vấn đề như kiệt sức, duy trì chất lượng ổn định, và xử lý những phức tạp trong việc kiếm tiền.)

→ B sai vì không có thông tin so sánh trong bài, thực tế, nhà sáng tạo nội đung gặp nhiều khó khăn.

+ Their ability to connect with audiences on a personal level and create authentic content resonates deeply in today's digital age. (Khả năng kết nối với khán giả ở mức độ cá nhân và tạo ra nội dung chân thực của họ tạo ra sự cộng hưởng mạnh mẽ trong thời đại kỹ thuật số ngày nay.)

→ C sai vì không có thông tin ở 'solely based on entertainment value'.

+ Content creators play an essential role in digital marketing and brand promotion. By partnering with brands, they can influence purchasing decisions and reach target demographics effectively. (Các nhà sáng tạo nội dung đóng vai trò quan trọng trong tiếp thị kỹ thuật số và quảng bá thương hiệu. Thông qua việc hợp tác với các thương hiệu, họ có thể ảnh hưởng đến quyết định mua hàng và tiếp cận hiệu quả các nhóm đối tượng mục tiêu.)

→ D sai.

→ A đúng vì có thể được suy ra từ bài đọc.

→ Chọn đáp án A

Question 40. Which of the following best summarizes the passage?

- A. Content creators are professional artists who dominate traditional media spaces.
- B. Content creators produce material for social media, facing minimal challenges in their work.

C. Content creators engage audiences through various platforms, adapting to trends and challenges in the digital age.

D. Content creators are limited to video production and have little influence on marketing.

Câu nào dưới đây tóm tắt tốt nhất bài đọc?

A. Nhà sáng tạo nội dung là các nghệ sĩ chuyên nghiệp chiếm ưu thế trong không gian truyền thông truyền thống. => Sai vì không cố thông tin ở professional artists' và sai với thông tin trong bài ở

'dominate traditional media spaces'.

B. Nhà sáng tạo nội dung sản xuất các tài liệu cho mạng xã hội, đối mặt với rất ít thử thách trong công việc. => Sai ở 'minimal'.

C. Nhà sáng tạo nội dung tương tác với khán giả qua nhiều nền tảng, thích nghi với xu hướng và các thử thách trong thời đại kỹ thuật số. => Đúng vì tóm tắt được chính xác nội dung bài đọc.

D. Nhà sáng tạo nội dung chỉ giới hạn trong việc sản xuất video và có ít ảnh hưởng đến tiếp thị. => Sai ở 'have little influence on marketing'.

Tóm tắt:

+ Đoạn 1: Nhà sáng tạo nội dung là những cá nhân sản xuất và chia sẻ nội dung qua các nền tảng kỹ thuật số, với sự phát triển của công nghệ và internet giúp đa dạng hóa tiếng nói và quan điểm.

+ Đoạn 2: Thuật ngữ "nhà sáng tạo nội đung" trở nên phổ biến nhờ các nền tảng như YouTube, TikTok, Instagram, nơi họ tập trung vào các chủ đề ngách để thu hút cộng đồng cụ thể.

+ Đoạn 3: Hiểu và thích nghi với khán giả là yếu tố quan trọng giúp nhà sáng tạo thành công, tạo sự kết nối và trung thành từ người theo dõi.

+ Đoạn 4: Nhà sáng tạo nội dung đối mặt với nhiều thách thức như kiệt sức, duy trì chất lượng và cạnh tranh, đòi hỏi họ phải đổi mới liên tục.

+ Đoạn 5: Nhà sáng tạo nội dung đóng vai trò quan trọng trong tiếp thị số và quảng bá thương hiệu, mang lại lợi ích cho cả nhà sáng tạo lẫn doanh nghiệp.

+ Đoạn 6: Những nhà sáng tạo này đang định hình tương lai truyền thông, với khả năng kết nối cá nhân và tạo nội dung chân thực, giúp họ trở thành nhân vật ảnh hưởng trong văn hóa đại chúng.

→ Tóm tắt: Nhà sáng tạo nội dung là những cá nhân sử dụng nền tảng kỹ thuật số để tạo và chia sẻ nội dung, đóng vai trò quan trọng trong truyền thông, tiếp thị, và văn hóa đại chúng, dù phải đối mặt với nhiều thách thức.

→ Chọn đáp án C

